Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ohjeita pelaamiseen ja harjoitteluun koronaviruksen johdosta 

 

20.4.2021 

Toiminta käynnistyy torstaina 22.4.21

Kaikkien LVS:n valmennusryhmien treenit alkavat jälleen torstaina 22.4.21. Harjoitukset jatkuvat automaattisesti samoissa ryhmissä ja samoilla ajoilla, kuin ennen sulkua. V. 2008 ja sitä nuorempien sulun aikaisista treeniajoista palataan myös heidän osaltaan sulkua edeltäviin treeniaikoihin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 20.4.2021 päätöksen, jolla se kumoaa 9.4.2021 tekemänsä päätöksen, jonka mukaisesti Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella mm. liikunta- ja virkistystilat oli pidettävä suljettuina 28.4.2021 asti tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Toimijat saavat avata tilansa asiakkaille ja osallistujille heti keskiviikkona 21.4.2021. Sulku puretaan, koska kaikki lain edellytykset sulkupäätökselle eivät enää täyty.

 

Hallien suihku- ja saunatilat pysyvät kiinni ja suosittelemme edelleen menemään suoraan kentällä.
Kiinnitämme edelleen huomiota vallitsevaan koronatilanteeseen, joten muistetaan noudattaa yleisiä hygieniaohjeita ja turvavälejä, sekä muita erityisohjeitamme.

 

Suomen Tennisliiiton sarjatennistä ja kilapilutoimintaa koskevat ohjeet löytyvät täältä.

Hallien osalta infoa voi seurata täältä

 

 

Erikoisohjeet:

Tunnit lopetetaan 5 min. ennen vuoron päättymistä, jolloin ryhmävaihdossa ei synny ruuhkaa.

Harjoitteet pyritään tekemään mahdollisimman väljästi.

Valmennustunneille saattajien, kuten vanhempien, tulee välttää sisätiloihin tuloa ja siellä oleskelua.

Tule suoraan kentälle, emme suosittele pukuhuoneen käyttöä. Edellytämme kaikilta yli 12-vuotiailta pelaajilta kasvomaskin käyttöä aina hallin yleisissä tiloissa. Käsidesiä löytyy hallien sisääntuloauloista, sekä kentiltä. Vältetään oleskelua hallin yleisissä tiloissa.

Pidetään turvaväliä kentällä ja ryhmien vaihdossa. 

Katso myös muut ohjeistuksemme tämän sivun alaosasta.

 

Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja reagoimme tarvittaessa.

 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueellisia suosituksia tästä.

Suomen Tennisliiton suosituksia ja ohjeita tästä

 

 

LVS:n aikuisten ja junioreiden harraste- ja valmennustoimintaan liittyvät erityissuosituksemme ja toimenpiteet:

 • Emme suosittele riskiryhmiin kuuluvien pelaavan rajoitusten ollessa voimassa – jokainen tekee kuitenkin valinnan pelaamisesta henkilökohtaisella tasolla.
 • Valmennus tapahtuu jatkossakin pienryhmissä ja jokainen valmennettava tekee valinnan osallistumisestaan ryhmäharjoituksiin henkilökohtaisella tasolla.
 • Harjoituksissa pyritään välttämään lähikontakteja.
 • Valmentajilta ja pelaajilta edellytetään maskien käyttöä hallien sisätiloissa (yli 12-vuotiaat). Harjoittelun aikana maskia ei tarvitse käyttää.
 • Ohjattuun valmennus- ja harjoitustoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin liian suureksi
 • Mikäli henkilöllä on flunssan oireita, pelaaminen ja oleskelu pelipaikalla on kielletty. Pelaajalla tulee olla yksi oireeton päivä ennen, kun tulee pelipaikalle. Tarvittaessa pelaajan tulee hakea lääkäriltä lupa urheilemista varten ennen harjoituksiin mukaan tuloa.
 • Mikäli pelaaja on saapunut ulkomailta (10 vrk:n sisällä) tai pelaaja on asetettu eristykseen, pelaaminen on kielletty eristystoimien päättymiseen saakka. 10 vrk karanteenista voi vapautua THL:n ohjeistuksen mukaisilla negatiivisilla testituloksilla.
 • Pukekaa kotona suurin osa varusteista ja mukaan etukäteen täytetty vesipullo.
 • Huolehdi käsien pesusta ennen ja jälkeen pelitunnin.
 • Yski/aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 • Vältä läheisiä kontakteja ja pidä pelikaveriin/pelikavereihin vähintään 2 metrin etäisyys pelitunnin aikana. Pidättäydytään tenniksen normeihin kuuluvista kättelyistä.
 • Sijoita omat pelivarusteesi erilleen toisten varusteista – vähintään 5 metrin etäisyys.
 • Käytä ainoastaan omia varusteitasi (esimerkiksi maila ja juomapullo).
 • LVS:n kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuvien tulee käyttää kasvomaskia yleisissä tiloissa ja erikoisohjeita voidaan antaa.
 • Suositellaan välttämään turhaa oleskelua pelipaikalla – paikalle tullaan juuri ennen peliaikaa ja alueelta poistutaan välittömästi pelin jälkeen. Koko ajan pidetään kaikkiin henkilöihin sosiaalinen turvaetäisyys eli vähintään kaksi metriä ja muistetaan pelaajan henkilökohtainen vastuu tenniskenttien ohjeistuksen noudattamisesta.
 • Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat).
 • Mikäli epäilet koronatartuntaa, toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan. THL:n sivuille tästä.

 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueellisia suosituksia tästä.

Suomen Tennisliiton ohjeita tästä