Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tervetuloa mukaan tennikseen! 

Lasten tennispolku alkaa U10 junioritoiminnastamme. Pelaajien viihtyminen ja kehittyminen on meille ensiarvoisen tärkeää! Tavoitteenamme on mahdollistaa jokaisen lapsen yksilöllinen kehittyminen tenniksessä tarjoamalla laadukasta ja määrällisesti sopivaa valmennustoimintaa.

Huomioimme tennistoiminnassa pelaajan kehitystason ja etenemme lasten herkkyyskausien mukaan - johtavana ajatuksena lapsen kokonaisvaltainen kasvu ja kehitys. Meille on tärkeää tukea lapsen terveen itsetuntemuksen kehittymistä tenniksen avulla sekä kasvattaa liikunnalliseen elämäntyyliin turvallisessa toimintaympäristössä. 

 

Suomen Tennisliitto - alle 10-vuotiaiden suomalainen malli:

Suomen Tennisliitto käynnisti v. 2016 kaksi vuotisen kehityshankkeen, jonka tarkoituksena oli saada lajin pariin lisää lapsia, kehittää ohjatun harjoittelun laatua sekä ohjata lapsia mukaan kilpatennikseen. Lahden Verkkopalloseura oli pilottiseurana mukana hankkeessa ja jatkaa sitä edelleen.

 

Jarkko Nieminen kävi tsekkaamassa LVS U10-junioreita keväällä 2019.

 

U10 -toiminta – laatua, iloa ja innostusta lasten urheiluun

Tavoitteenamme kehittyä hyvässä ja lapsilähtöisessä ilmapiirissä. Jokainen saa olla toiminnassamme oma itsensä ja kaikkia kohdellaan saman arvoisena. Toimintaamme ohjaavat syksyllä säännöt, jotka tuovat turvallisuuden tunnetta ryhmiin ja näin ollen päästään ilon ja innostuksen kautta kasvamaan urheilijoina sekä tenniksen pelaajina.

 

1. Tenniksessä kehittyminen tapahtuu progressiivisesti pienempien kenttäkokojen, helpompien pallojen ja kevyempien mailojen avulla.

 
2. Koemme tärkeänä, että tennis pelinä on kokoajan läsnä ja peliin päästään kiinni jos sovelletusti nuoresta iästä lähtien.
 
3. Pelistä kumpuaa lajin vaatimukset, jotka kasvaa keityksen myötä. 
 
4. Pyrimme kehittymään pelin kautta teknisissä, taktisissa, fyysisissä ja henkisissä osa-alueissa. 
 
5. Jokainen yksilöllisesti ja omien halujensa mukaan.
 
6. Tennis tarjoaa monipuolisia haasteita liikunnalliseen kehittymiseen ja peli tulee myös vaatimuksiltaan lapsien kokonaisvaltaisesta kasvua ja kehitystä. 
 
7. Tavoitteenamme on saada lapset nauttimaan liikunnasta tenniksen kautta. Tarjota laadukkaat valmiudet elinikäiseen harrastukseen, mutta mahdollistaa myös Lahden alueen lapsille hyvät valmiudet kilpatennis polulle.